Ποιος είναι o διαβήτης τύπου 1;

Ποιος είναι o διαβήτης τύπου 1;

Ο διαβήτης τύπου 1, παλαιότερα επονομαζόμενος ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης ή νεανικός διαβήτης, συνήθως εκδηλώνεται σε παιδιά ή νεότερους ενήλικες, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Ο διαβήτης τύπου 1 αντιστοιχεί στο περίπου 5% – 10% των ατόμων με διαβήτη.

Στο διαβήτη Τύπου 1, το σώμα δεν παράγει ινσουλίνη. 

Η ινσουλίνη χρειάζεται, προκειμένου να μεταφέρει το σάκχαρο από τις τροφές που καταναλώνετε στα κύτταρα, όπου και χρησιμοποιείται για ενέργεια. Απουσία ινσουλίνης, το σάκχαρο συγκεντρώνεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Αν πάσχετε από διαβήτη Τύπου 1, θα πρέπει να λαμβάνετε ινσουλίνη, προκειμένου να διαχειρίζεστε τα επίπεδα σακχάρου του αίματος σας.

Η τήρηση ενός πλάνου υγιεινών γευμάτων και ενός προγράμματος σωματικής δραστηριότητας θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το διαβήτη σας. Ο έλεγχος του σακχάρου αίματος, σας δίνει τις πληροφορίες που χρειάζεστε, προκειμένου να συνεργάζεστε με την ομάδα φροντίδας της υγείας σας, και να παραμένετε υγιείς.

 

Παραπομπή:

1. American Diabetes Association. Diagnosis and Classification of Diabetes Mellitus. Diabetes Care January 2012 vol. 35 no. Suppl.1

Προσθέστε το σχόλιο ή την απάντησή σας. Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *