Χορτοφαγική Δίαιτα και Διαβήτης

Χορτοφαγική Δίαιτα και Διαβήτης

Μια χορτοφαγική δίαιτα αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, αλλά να είναι καλά σχεδιασμένη.

Αν τηρηθεί σωστά, μια χορτοφαγική δίαιτα μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη και στη διαχείριση του διαβήτη.

Πράγματι, έρευνες έχουν υποδείξει ότι οι σχετικοί με τους υδατάνθρακες και τις θερμίδες περιορισμοί δεν είναι απαραίτητοι. Όταν ακολουθείται μια αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα, η οποία δεν περιλαμβάνει κρεατικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, και αυγά. Επιπλέον, οι αυστηρά χορτοφαγικές δίαιτες μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια βάρους, ακόμη και να μειώσουν την A1C5.

Οι αυστηρά χορτοφαγικές δίαιτες είναι πλούσιες σε ίνες, φτωχές σε κορεσμένα λιπαρά, και χωρίς χοληστερόλη.  Η υψηλή περιεκτικότητα ινών μειώνει την πείνα, βοηθώντας σας να νιώθετε πλήρωση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Αν η πρόσληψη ινών σας υπερβαίνει τα 50 γραμμάρια ημερησίως, μπορεί ακόμη και να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος σας5.

Αν επιλέξετε να ακολουθήσετε μία χορτοφαγική δίαιτα, το κλειδί είναι η ποικιλία.

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε ένα μείγμα λαχανικών, φρούτων, φασολιών, προϊόντων ολικής άλεσης, καρπών, και γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά (αν επιλέξετε να καταναλώνετε γαλακτοκομικά). Ενδεχομένως να χρειαστεί να συμπληρώσετε τη δίαιτα σας με βιταμίνες B12, ένα σημαντικό διατροφικό στοιχείο που συχνά συναντάται σε προϊόντα του κρέατος5.

 

Παραπομπές:

5. Ιστοχώρος Αμερικανικής Ένωσης Διαβήτη (ADA) 2013: Meal Planning for Vegetarians

Προσθέστε το σχόλιο ή την απάντησή σας. Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *